Win een les van Roxana Graman

Voor de inmiddels 4* eventing amazone Roxana Graman voelt de Molecaten Ruiterdag in Hattem altijd een beetje als thuiskomen. Ze is ontzettend fan van deze mooi georganiseerde wedstrijd en heeft er zelf ook veelvuldig mee gereden. In 2013 won ze in de klasse Z met Winner-field en nam ze ook de tweede plaats in met Almox Prints. In 2014 startte ze met de toen nog maar zevenjarige Coconut Clinton (op de foto hieronder) in het Z en nam ook de overwinning mee naar huis. In 2017 werd ze daar met haar super Flip – met wie ze inmiddels dus 4* rijdt – Gelders kampioen in het Z. Je kunt je dus voorstellen dat er voor Roxana ontzettend veel herinneringen liggen op het mooie terrein.

Internationale sport
Roxana maakte zelf in 2009 voor het eerst de overstap naar de internationale wedstrijden, maar in 2010 treft haar het noodlot: haar toppaard Renske K overleed tijdens een kleine operatie. Daarom moet ze weer een stap terugzetten en ze gaat weer aan de slag met het opleiden van jonge paarden om weer de overstap te kunnen maken naar internationaal.

Om de jonge paarden goed op te leiden gaat ze veel naar nationale wedstrijden om de paarden kilometers te laten maken en in alle rust op te kunnen leiden. Roxana neemt daarbij vooral goed de tijd om de paarden echt te laten beseffen wat ze doen zodat ze leren meedenken en het spelletje te leren begrijpen.

Het belang van een goede opleiding
Roxana heeft in al die jaren verschillende paarden opgeleid van niets tot internationaal en daarnaast rijden ook een aantal van haar lesklanten internationale wedstrijden. Tijdens de lessen stimuleert Roxana zowel de ruiters als de paarden om na te denken over wat ze doen en het echt te begrijpen. Zo kunnen ze een beter team vormen en samen écht gaan groeien naar een hoger niveau.

Om uiteindelijk op internationaal niveau terecht te komen zijn een paar dingen van belang: goed en consequent trainen en daarbij vooral een goed werkend systeem te hebben met elkaar. En natuurlijk heel veel nationale wedstrijden rijden: je komt alleen verder door het te doen!

Win een les van Roxana bij de Molencaten Ruiterdag
Rijd je mee met de Molecaten Ruiterdag in Hattem? Dan maak je kans op het winnen van een privéles bij Roxana in Schuinesloot. Sinds april dit jaar bouwt ze daar een volledig nieuwe prachtige paardensportaccommodatie. De binnenbak is inmiddels gereed en daar kun je al terecht voor dressuur en springlessen. Binnenkort zal ook de eb- en vloed buitenbak en galoppeerbaan worden opgeleverd zodat we de hele winter buiten ook crosslessen kunnen gaan geven – zo ben je weer top voorbereid op het seizoen in 2023!

Info: https://www.roxanagraman.nl/